top of page

עיצוב שולחן יום הולדת בריא - כדורי "שוקולד"

כדורי שוקולד.

ה-קינוח הפופולרי בקרב ילידי שנות ה-80.

זוכרת איך היינו מרסקים חבילת פתי בר עם ספל זכוכית , נהנים לערבב בידיים את העיסה עם חלב לבן ונוצץ (פעם הייתי מכורה...), מלא מלא סוכר לבן , גם הוא נוצץ, וקקאו של עלית.

אח"כ גלגלנו בקוקוס , שמנו במקרר ולא הצלחנו לחכות בסבלנות עד שיתקשו ויהיו מוכנים לאכילה.

אין.

אין על זיכרונות ילדות.

עם השנים, הסוכר, החלב, הקקאו הלא אמיתי והפתי בר, התחלפו אצלי במזון טבעי יותר, בריא יותר ועם ערכים תזונתיים ששווה בשבילם לשבור דיאטה.

בעבודה שלי, אני מגיעה לכל מיני בתים להעביר הפעלות יום הולדת. אני ה-כי אוהבת לראות שולחנות מעוצבים ויפים, בייחוד כשרואים שההורים והילדים הכינו יחד את הקישוטים.

החלק הכי אהוב עלי באמהות זה כשצריך להכין לילד שלי שולחן יום הולדת.

מודה.

אני כזאת שטחית.

אממה, שאצלי שולחן יום ההולדת הוא בריא ++ כך שהיצירתיות שנדרשת גדולה פי כמה

(על הדרך עפה על עצמי- גם אמא משקיעה וגם אמא שדואגת לבריאות)

קשה לי לראות שלחנות מעוצבים עמוסים בצבעי מאכל, אז הכנתי לכן הצעת הגשה - אחת מיני רבות שיגיעו בהמשך- לכדורי "שוקולד" שהם טעימים להתעלף וגם יכולים להיות יפים יפים ,עם קצת צבע מהטבע ומחנות היצירה.

המתכון מתוך אפליקציית המתכונים הנהדרת

CLEAN EATING של ד"ר הגר שפר :

המרכיבים:

כוס תמרים ללא גרעינים (הסוד הוא בתמרים, ככל שיהיו יותר טריים, איכותיים ומתוקים, כך הכדורים ייצאו יותר טעימים)

1/3 כוס שקדים לא קלויים

1/3 כוס קשיו לא קלוי

1/3 כוס פיסטוק קלוף ולא קלוי

1/3 כוס קוקוס טחון (אני משתמשת בטבעי אורגני, לפני כן טוחנת דק דק ושומרת בקופסא )

1/3 כוס קקאו אורגני (עדיף RAW)

2 כפות תמצית וניל איכותית

4 כפות מים רותחים

קוקוס לציפוי הכדורים

אופן ההכנה:

מאחר ומדובר בילדים, אני מתחילה בטחינת השקדים/קשיו/פיסטוק במעבד מזון כדי שיהיו מרוסקים לחתיכות ממש קטנות, לא לגמרי אבקה כדי שיחושו את הקראנצ'יות כמו של הפתי בר.

ניתן לוותר על אחד מהמרכיבים ולהגדיל כמות מהאחר, אם לא אוהבים אגוז מסוים.

לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים היטב. אפשר להוסיף את המים בהדרגה לפי הצורך, עד שמתקבלת עיסה אחידה.

מקררים לפחות שעה במקרר

(אם לא נולדת עם סבלנות- כמוני- שימי חצי שעה במקפיא)

יוצרים מהעיסה הקרה כדורים, מגלגלים בקוקוס ושומרים במקרר

(כלומר: חצי ייטרף מיד, חצי יישמר אולי יום)

הצעת הגשה:

אם בשולחן יום הולדת מעוצב עסקינן, אז צריך שיהיה שמח!

ככה עשיתי זאת ללא צבעי מאכל:

גירדתי מעט מאוד סלק טרי, שמתי במחבת עם טיפונת מים רותחים ואידתי ממש דקות ספורות. סיננתי לקערית ואת טיפונת הנוזל הוורוד ערבבתי עם הקוקוס.

בטח יש דרך ארוכה יותר ליצירת צבע מאכל טבעי מסלק, אבל הסברתי כבר, אין לי דחיית סיפוקים וזאת הדרך הכי מהירה שמצאתי.

כדי להוסיף אקסטרא יופי, גזרתי לחצי קשי קרטון שקניתי במקס סטוק והדבקתי על כל אחד מהם פפיון . תקעתי קש בכל כדור והתוצאה: מהממת :)

מוזמנות לקרוא את הפוסט החזק שלי על תזונה בריאה לבן שלי כאן

להצטרף ולשתף אותי ברעיונות שלכן בקבוצת הפייסבוק שלי "חוגגות ילדות בריאה"

או להזמין אותי לערוך לבתכן יום הולדת מעצבות אופנה חלומי כאן

להורדת אפליקציית המתכונים CLEAN EATING כאן

שתפו, לייקקו והפיצו :)

באהבה,

ליטל

תגיות
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page